India Monsooned Malabar szemes kávé 1000g
9 .990 Ft9 .990 Ft /Kg
India Monsooned Malabar szemes kávé
Kézműves szemes kávé hazai pörkölőüzemből. Dél-India – Karnataka régióban, 1 100 – 1 200 méter tengerszint feletti magasságban termesztett, tradicionális Monszun-eljárással feldolgozott 100% arabica kávészemek. Közepes – francia pörkölést kapott kávé.
A Monsooned Malabar kávé FAJTAJELLEGE:
Semmihez sem fogható fűszeres, dohányos ízjegyek savasság nélkül. Tejjel rendkívül jó elegyet alkot. Még édesebb lesz, kellemes tejcsokis ízek fedezhetőek fel benne. Ristretto-nak elkészítve is remek a nagyon alacsony savtartalom miatt.
Az indiai single origin kávé VÁLASZTHATÓ nettó töltő TÖMEGE:
1000g /=125 csésze kávé/
Egy eszpresszó készítéséhez 8g kávé felhasználását javasoljuk.
Elfogyott. Kérünk, érdeklődj az info@gourmetvillage.hu email címen. Munkanapokon 24 órán belül válaszolunk.
A Monszun kávéfeldolgozási eljárás:
A hajózás hajnalán a fából készült hajóknak körülbelül 6 hónapnyi időre volt szükségük, hogy elérjék Európát. Az út során a klimatikus viszonyok változásának köszönhetően, a szállított kávénak megváltozott az eredeti színe, mérete és ízjegye is. Manapság az indiai termelőknek előnye, hogy képesek előállítani a „monszun-hatást” mesterségesen is, a hosszú várakozási idő nélkül is. A Malabar-régió az éghajlati viszonyainak köszönhetően ideális a szemek feldolgozására. A párás monszun-éghajlat előidézi a babokban azokat a változásokat, amelyeknek köszönhetően egy semmihez sem fogható kávét kapunk végeredményül.
A Monszun-eljárást júniustól szeptemberig szokták alkalmazni, amikor a legmegfelelőbbek a környezeti tényezők hozzá. Az eljárás során a babok nedvességet vesznek fel, aminek köszönhetően elnyerik különleges ízüket és illatukat. A szüret során csak az érett gyümölcsöket szedik le, melyeket aztán kategorizálnak, és addig szárítanak, ameddig ropogó hangot nem adnak ki magukból. A válogatott babokat egy jól szellőző betonpadlóra terítik ki, úgy, hogy körülbelül 10-15 cm-es réteget képezzenek. A teremben hideg, párás légkört teremtenek. Ebben a környezetben a babok nedvességet szívnak magukba és megduzzadnak. Ekkor nyerik el a babok a jellegzetes sárgás színüket is. A babokat jutazsákokba töltik, majd úgy helyezik el őket, hogy elég tér legyen közöttük, hogy a monszun-levegő keringeni tudjon. Így a babok nedvességtartalma még egyenletesebbé válik, és némileg tovább növekszik a babok nedvességtartalma. A teljes eljárás időtartama 8-10 hét közé tehető.
India Monsooned Malabar szemes kávé 1000g
Tömeg | 1 kg |
---|---|
Gyártó / Forgalmazó | AVX Café |
Kávéfajta | arabica single origin |
Nettó töltő tömeg | 1000g |
Őrlés | szemes |
Pörkölés | francia, közepes |
Származási hely | India |
India Monsooned Malabar szemes kávé 1000g termékről 1 értékelés
Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.
Érdekelhetnek még…
Exkluzív ajándék Nőknek: virágzó tea, a színpompás iható virágcsokor
Édes Krisztina (megerősített tulajdonos) –